Идеи и съвети

5 Правила за перфектната трапезария

Старите столове и маси в трапезарията са ти толкова омръзнали, че като ги погледнеш, чак губиш апетит. И много, ама наистина много искаш да си подредиш една нова, модерна трапезария. Но как? Как да изглеждат и какви да бъдат новите мебели за трапезария, които ще превърнат дома ти в наистина уютно място

Прочети още...

Апартамент, обзаведен в стил mid-century modern

В представеното оригинално обзавеждане на апартамент в Барселона, Испания си дават среща различни мебели от средата на ХХ век, които успяват да създадат приятна за окото еклектична смесица от mid-century modern с лек шаби шик полъх и щипка романтика. За да има съвременен вид, апартаментът е със светли стени, а Мария е подбирала светли мебели, с които създава усещане за още повече простор.
При подбора на оригинално обзавеждане за жилището си Мария не е използвала услугите на интериорен дизайнер. Тя вярва, че всеки може да направи своя дом прекрасен, стига да следва собствения си вкус и усещане за стил – така, както тя самата е успяла да направи. Важно е обаче да притежаваш достатъчно търпение, за да можеш да откриеш и подредиш всяко едно парченце от пъзела на стаята така, че да се получи наистина красива картина. Картина на функционален, уютен и модерен дом, в който да се прибираш с радост.

Прочети още...

Интериорен дизайн на къща в слънчева Испания

Домът на Марко Сарагоса, слънчева Испания.
Избирайки в къщата в която живее функция и дизайн, които отговарят на неговата индивидуалност. Първият етаж на къщата се намира дневната част с трапезария и кухненски бокс.

Прочети още...

Как да организираме малко жилище

За да успееш да превърнеш своето ново студио в прекрасен модерен дом, са ти нужни нестандартни решения за обзавеждане,  които да внесат повече функционалност, без да отнемат от усещането за простор. Първото, което трябва да направиш в своето малко жилище, е да разпределиш пространството на зони.

Прочети още...

Как изглежда дом на архитекти

Как изглежда дом на архитекти - функционален и модерен дом в зашеметяващ минималистичен стил. Всички мебели имат елегантен и изчистен дизайн, за да не натоварват визуално помещенията. Те, както и стените, са едноцветни, в светли тонове. Само на няколко места има тъмни акценти – тъмна стена, трапезни столове AALTO в тъмносив цвят, един черен диван и малко черно килимче в зоната за отдих.

Прочети още...

Модерните градски заведения

Интериорният дизайн на новите модерни градски заведения е изключително разнообразен. Това са барове, клубове и ресторанти, които са впечатляваща смесица от оригинален интериор и модерна кухня. Те са цветни и оригинални, притежават неповторима атмосфера и бързо печелят не само последователи в инстаграм и фейсбук, а и реални клиенти, настроени на същата вълна.

Прочети още...

Обзавеждане на малко студио в Маями, Флорида

Франсис работи в Маями от 8 месеца и се сблъскал с проблема, който всички имаме живеейки в големия град. Всички знаем колко е трудно да намериш жилище под наем в големите градове. След като намира необзаведено малко студио близо да работата си той не изпуска възможността и се заема със задачата да го обзаведе по свой вкус и да придаде своята индивудуалност в дома.

Прочети още...

Светло жилище в Северен Лондон

Линда и Марк получават разрешително за реконструкция на съществуваща къща в Северен Лондон през 2013. Началото на 2014 година се местят в уютния си дом проектиран от известното британско студио Scenario Arch.

    Младото семейство от 3 се нанасят в светлото преустроено жилище. Основната задача на колектива от архитекти било да измислят концепция за постигане на маскимално дневна светлина в жилището на младото семейство.

Прочети още...

Модерно преустройство на градска къща

Малката градска къща на Браян в южен Лондон се е превърнала в чудесно модерно жилище, което изглежда добре и е напълно функционално. Създаден е модерен дизайн в индустриален стил, който използва неръждаема стомана, метални бар столове и изчистени линии. Ще влезем в дневната, за да разучим как е успял да създаде толкова уют и да си откраднем малко идеи за модерно обзавеждане на дневна в малка къща.

Прочети още...

Къща-лодка в Амстердам, Холандия

Родена и израстнала на къща-лодка, Аналиис е живяла на водата целият си живот. Тя и съпруга и Ханс са живяли кратко в конвенционална къща, но когато им се отдала възможност да се върнат във водата нямали повторни мисли за това. Нетърпеливи да построят своя собствена къща на място с фантастична гледка, на тихо място край водата и все пак само на 10 минути път с кола до центъра на Амстердам, Холандия.

Прочети още...
Показва 1 до 10 от 11 (2 страници)