Соня и Рамон от Испания са глави на многочленно семейство. Той е графичен дизайнер, а тя – архитект. И двамата са носители на награди за постижения в своите области. Но за проекта за обзавеждане на жилището си се налага да обединят своята креативност, за да успеят да създадат функционален и модерен дом, подходящ за живеене за тях и четирите им деца. Задачата е наистина трудна, но ето как се справят те.

Всичко започва с реконструкция на жилището, за да могат да оползотворят максимално всяко едно кътче в него. Това е задължително, за да успеят да създадат достатъчно лично пространство за всеки от шестимата членове на семейството, както и уютен интериорен дизайн на дневна, в която да могат спокойно и приятно да прекарват времето си заедно.Оказва се, че идеите и уменията на двамата съпрузи се допълват взаимно и резултатът е функционално и модерно жилище в зашеметяващ минималистичен стил. Всички мебели имат елегантен и изчистен дизайн, за да не натоварват визуално помещенията. Те, както и стените, са едноцветни, в светли тонове. Само на няколко места има тъмни акценти – тъмна стена, трапезни столове  AALTO в тъмносив цвят, един черен диван и малко черно килимче в зоната за отдих.Страхотната бяла кухня е оригинално интериорно решение за подобно голямо помещение. За нея са избрани бели стени и бели шкафове, които се сливат и я правят почти незабележима, като така олекотяват цялостното усещане за стаята.
В близост е разположена класическа правоъгълна трапезна маса от дърво с максимално опростен дизайн. За столове за хранене са избрани страхотните AALTO, за които можеш да научиш повече в каталога на MODEPOT. Това са пластмасови трапезни столове с дървени крака и изключително елегантна визия. Те са дело на прочутия финландски дизайнер на мебели Ееро Сааринен, който ги измисля в средата на миналия век. Изискани, удобни и практични, тези уникални столове за хранене и до днес не спират да бъдат сред фаворитите, с които талантливите интериорни дизайнери създават жилища в модерен стил с приятен ретро полъх. В този случай те са не само красив, а и практичен избор на трапезен стол, тъй като са лесни за почистване и напълно подходящи за многочленни семейства.Зад трапезарията е разположен уютен кът за отдих. Два дивана в различни стилове и цветове разчупват визията на дневната, като същевременно осигуряват достатъчно място за всички членове на семейството. Пред тях е позиционирана елипсовидна малка холна масичка в същия ретро стил, която обединява визуално пространствата и създава хармония в обзавеждането на дома.Работната маса на двамата съпрузи е обща. Дължината ѝ е двойна, а зад нея са поставени удобни работни столове. Единият от тях е прекрасният EMS ARM White, който предлагаме в MODEPOT. Това всъщност е пластмасово кресло с дървени крака, отново родено в средата на миналия век. То има ергономична извивка на седалката и се оказва чудесен избор за работен стол. Дървената му основа пасва прфектно на изобилието от дървени елементи наоколо, металните сглобки по нея са елегантни и наистина здрави, а седалката от полипропилен се почиства лесно. Освен всичко останало, креслото довършва серията ретро акценти, които изобилстват в целия интериорен дизайн.Елегантният минималистичен интериор с ретро полъх прави това модерно жилище на Соня и Рамон наистина очарователно, а страхотните столове AALTO и EMS ARM допълват практичността и функционалността на всяко едно помещение.