Малката градска къща на Браян в южен Лондон се е превърнала в чудесно модерно жилище, което изглежда добре и е напълно функционално. Ще влезем в дневната, за да разучим как е успял да създаде толкова уют и да си откраднем малко идеи за модерно обзавеждане на дневна в малка къща.


Разбира се, при реконструкция на жилище първо по важност е правилното зониране на помещенията. В този случай за дневната са взети няколко важни решения, а после е създаден модерен дизайн в индустриален стил, който използва неръждаема стомана, метални бар столове и изчистени линии. Това я прави да изглежда още по-просторна и светла.
Кухнята е поставена в центъра и е решена в тъмни тонове. Това я смалява визуално, като ѝ пречи да се превърне в акцент в стаята и да „открадне” от красотата на стъклената стена и таван. В същото време са използвани и огледални повъхности, които отразяват светлината и не създават мрачно усещане. Ще запомним тази идея за тъмна кухня.


Модерният кухненски остров е многофункционален и удобен. Той служи едновременно за съхранение, готвене, закуска и бар за напитки. От едната му страна са поставени три от страхотните дизайнерски метални столове за кухненски остров TEXAS STOOL в подходящ сив цвят. Те са наистина елегантни и удобни, но в същото време са и много здрави, така че са добра идея за обзавеждане на дом с малки деца. Те могат да седят близо до мама, докато тя готви.Трапезарията е изнесена към остъклената част на помещението, което осигурява много естествена светлина и прекрасна гледка по време на обяда или вечерята. Използвана е правоъгълна маса, която пасва идеално на изчистения модерен дизайн на стаята. Към нея са добавени шест от страхотните трапезни столове с дървени крака и пластмасова седалка EMS White, които допълват хармонията в този индустриален интериор. Тяхната изчистена визия ги прави прекрасно решение за обзавеждане на малка къща, която се нуждае от повече светлина. В същото време са лесни за почистване, което е още един плюс в поддържането на дом с малки деца.


Комбинацията от метални столове за кухненски остров TEXAS STOOL и пластмасови столове за трапезария с дървени крака EMS White в този случай се оказва изключително успешна. Те са в пълна хармония с останалите материали в днената – стени от тухли, под и трапезна маса от масивен дъб, кухненски плот от неръждаема стомана. В същото време са чудесен акцент в обзавеждането, който придава свежест и усещане за лекота и простор.  


Тази уникална дневна в малка къща е изключително практична и предразполагаща към общуване. Въпреки индустриалните елементи, нейният модерен интериорен дизайн не е груб и негостоприемен, а напротив, създава усещането за топлина и уют. Тя е чудесен пример за реконструкция на жилище и дава прекрасни идеи за обзавеждане на модерна къща. Заради всичко това интериорът на Браян бе удостоен с наградата Best Kitchen Design от Homes & Gardens.

Ако и ти имаш нужда от дизайнерски трапезни столове и маси за хранене, с които да създадеш модерен интериорен дизайн, разгледай каталога на MODEPOT. Със сигурност имаме и нещо, подходящо за теб.