Прекрасният нов дом на Мария се намира в Барселона, Испания и има площ от 120 кв. м. Мария е жена, която знае какво иска от живота и в нейното жилище са съчетани всички нейни любими предмети, произведения на изкуството и дизайнерски стилове. Всеки детайл е добре обмислен, хармонично подреден и истински функционален. Ето защо всяко помещение в това модерно жилище представлява една изтънчена, елегантна картина със свое специално място в цялостната визия на това модерно градско жилище.В представеното оригинално обзавеждане на апартамент си дават среща различни мебели от средата на ХХ век, които успяват да създадат приятна за окото еклектична смесица от mid-century modern с лек шаби шик полъх и щипка романтика. За да има съвременен вид, апартаментът е със светли стени, а Мария е подбирала светли мебели, с които създава усещане за още повече простор.В дневната са разположени два големи дивана от различни епохи, които дават тон на този приятен, еклектичен интериорен дизайн: един класически уинчестър с капитонирана кожена тапицерия и приятен кафяв цвят и един изчистен модерен, с удобни възглавници за облегалки и приятна памучна дамаска в леко каре. Тъканият килим ги обединява в общо пространство за отдих, на което има и овална малка холна масичка в типичния стил на петдесетте. Кътът е очарователно завършен от оригинален лампион в същия дух.


В близост до огромния прозорец е разположена зоната на трапезарията. За нея е използвана голяма маса за хранене от масивно дърво с изчистен, леко грубоват дизайн и тежки крака. Край нея са разположени пластмасови трапезни столове с дървени крака от типа EMS White, които можеш да видиш в каталога на MODEPOT. Те са създадени от известните дизайнери на мебели Чарлс и Рей Еймс още през 1950 година, но продължават да са актуални и до днес. Това забележително дълголетие се дължи на изключителната им елегантност и функционалност. Те не се натрапват излишно, а фино допълват еклектиката на дневната. Полипропиленът на седалките и металните сглобки на краката придават на помещението допълнително богатство.  Цялостния модерен дизайн на дневната е допълнен приятно с два бюфета в стил 50-те, отново в дървесна шарка (а единият – и с бяла повърхност). Картини по стените, оригинални осветителни тела и дребни декоративни предмети, подбрани с вкус и в подходящ стил, допълват уникалния интериор на тази светла и уютна дневна.Кухнята на този модерен апартамент е решена в модерен стил и отново в светли тонове – бяло, бежово и кафяво. Тъй като е дълга и тясна, огледалните повърхности на стените и плотовете се оказват прекрасна идея за внасяне на повече светлина в нея. Край стената е прилепена малка правоъгълна маса за хранене с дървени крака и бял плот, която е чудесно място за сутрешно кафе или закуска. Тя също е комбинирана с модерни трапезни столове EMS, които в този случай са с напълно прозрачни пластмасови седалки, съвсем подходящи за употреба в едно модерно градско жилище. Причината за този избор не е само в оригиналния им външен вид. И светлината, и погледът преминават лесно през тях и не утежняват допълнително малкото, тясно помещение. В същото време те са чудесна препратка към познатия ни вече ретро дизайн на дневната и създават допълнително усещане за хармонична цялост в интериора на апартамента.
При подбора на оригинално обзавеждане за жилището си Мария не е използвала услугите на интериорен дизайнер. Тя вярва, че всеки може да направи своя дом прекрасен, стига да следва собствения си вкус и усещане за стил – така, както тя самата е успяла да направи. Важно е обаче да притежаваш достатъчно търпение, за да можеш да откриеш и подредиш всяко едно парченце от пъзела на стаята така, че да се получи наистина красива картина. Картина на функционален, уютен и модерен дом, в който да се прибираш с радост.