Линда и Марк получават разрешително за реконструкция на съществуваща къща в Северен Лондон през 2013. Началото на 2014 година се местят в уютния си дом проектиран от известното британско студио Scenario Arch.



    Младото семейство от 3 се нанасят в светлото преустроено жилище. Основната задача на колектива от архитекти било да измислят концепция за постигане на маскимално дневна светлина в жилището на младото семейство.


    Било голямо предизвикателство да отворят светлина от последният етаж на сградата чак до най-долното ниво. Поради голямата денивелация на парцела паркирането е на последният етаж , а и едновременно играе ролята и на озеленена тераса. Светлината преминава през стълбищната клетка до най-долният етаж. В плътно застроеният Лондон е трудно постижимо да се сдобиеш с така светло жилище.