Да събереш целия си живот в една стая е толкова трудно, че често изглежда непосилна задача. Но в днешно време много хора живеят в малко жилище, което се състои от едно или две помещения. За да успееш да превърнеш своето ново студио в прекрасен модерен дом, са ти нужни нестандартни решения за обзавеждане,  които да внесат повече функционалност, без да отнемат от усещането за простор. И специалистите на MODEPOT са готови да ти дадат няколко съвета по модерен интериорен дизайн, с които да ти помогнат в нелеката задача.
Първото, което трябва да направиш, е да разпределиш пространството на зони. Обмисли добре какво ти е нужно и къде ти е най-удобно да се намират кухнята, трапезната маса, диванът, работният кът, гардеробът и леглото. Можеш да отделиш част от зоните с преградни стени от гипсокартон с височина не повече от метър. Така ще създадеш визуално разделение, без да отнемаш от усещането за простор и без да пречиш на светлината да достига всяко кътче на помещението.

Когато си готов с това и започнеш да избираш обзавеждане за студио, имай предвид следното:


* Добър вариант е да използваш кухненския плот вместо маса за хранене. Към него можеш да добавиш например столове за кухненски остров TEXAS STOOL, които имаме в MODEPOT, и ето, че трапезарията е готова.* Измисли нестандартни решения за обзавеждане. Може например да използваш малка естествена ниша, която да превърнеш в работно място, както на тази снимка. Тук е добавен фееричният пластмасов стол EMS White от каталога на MODEPOT.* Можеш да прилепиш маса за хранене към стената. В този пример са използвани любимите ни трапезни столове с метални крака EMS OFFICE, които винаги са шик.* Използвай едни и същи мебели за различни дейности. В този пример компактната маса за хранене е и чудесно работно бюро, и кът за гости, и място за почивка. Елегантните черни столове от полипропилен, които допълват модерния стил, са EMS Black. Те са подходящи както за трапезария, така и за работа и са чудесен пример за многофункционална мебел за малко жилище.


* Използвай мебели, с които ще оползотвориш височината на стаята и ще ти остане повече свободно място по ширината.
* Помисли дали ти е удобно да използваш сгъваем диван, вместо легло. Така ще спестиш доста място
* Задължително избирай компактни мебели с изчистен дизайн и светли цветове, които да не пречат на светлината.


* Можеш да използваш кухненски остров за няколко цели: за готвене, хранене и разделение на зоните. Към този са добавени модерни бар столове TEXAS STOOL, които са перфектно решение за обзавеждане на малък апартамент. Върху тях са поставени меки възглавнички за повече удобство и уют.

* Добра идея е да можеш да прибереш някъде мебелите, които не използваш. В този пример уникалните бар столове TEXAS STOOL White се пъхат под бар плота и не пречат на работата в кухнята.
* Чудесно решение за пестене на пространство е да използваш сгъваеми маси. Тук познатата сгъваема маса от ИКЕА е в пълна хармония с дизайнерски столове EMS White от MODEPOT, които лесно се превръщат от трапезни в работни и обратно. Не се чуди, че се използват постоянно от 60 години насам.

* Да разполагаш с кръгла маса също пести място, а и позволява да събереш удобно повече гости. Тук отново са използвани пластмасови столове EMS White, с които е създадено съвършено обзавеждане за малка трапезария за много хора.* Наистина обичаме този дизайнерски стол! Тук нагледно ще видиш как може да изпълнява различни функции и как можеш да го превърнеш в акцентна мебел само с една красива възглавничка.


* Ако все пак обичаш правоъгълни маси за хранене, можеш да ги използваш така – с красиви трапезни столове (няма нужда да напомняме, че това отново е EMS Black). Огледалото, което виждаш отстрани, е чудесна идея за визуално уголемяване на пространството.